Yığılan ve vadesi gelen kredi kartı borçlarını bir başka bankanın kredi kartına aktarmak artık mümkün. Borç aktarımı işlemi yapan banka genellikle kredi kartı borçlarını taksitlendiriyor ve belirli bir vadeye yayıyor. Böylece vadesi gelmiş kredi kartı borçlarını taksitle ödeme imkanı doğmuş oluyor. Hemen hemen bütün bankalarda kredi kartı borç transferi işlemi yapılıyor. Kredi kartı borç taksitlendirmesi başvuru yapılan gün içinde gerçekleştirebiliyor.
Borç transferinin yapılabilmesi için öncelikle borcu ödenmemiş olan bankanın kredi kartının yanında bir başka bankanın kredi kartına sahip olmak gerekiyor. Borç transferi işlemi kartın kullanılabilir limitleri dahilinde yapıldığı için bankanın kart limitlerinin dolu olmaması gerekiyor. Kullanılabilir kart limitinin yanı sıra bir de her banka tarafından ayrı olarak belirlenen alt ve üst kredi kartı borç transfer limitleri bulunuyor. Transfer edilecek kredi kartı borcunun bu limiti de aşmaması gerekiyor. Örneğin A Bankasından B Bankasına 10.000 TL kredi kartı borcu transfer etmek istiyorsunuz. Ancak kartınızın kullanılabilir kart limiti 8.000 TL. bu durumda borcunuzun 8.000 Liralık kısmını transfer edebilirsiniz. Ancak örneğin o bankanın kredi kartı borç transferinde uyguladığı üst limit 6.000 TL ise sizin kullanılabilir limitiniz olmasına rağmen sadece 6.000 Lira transfer edebilirsiniz.
Kredi kartı borç transferi yapıldığında aktarılan borç genellikle eşit taksitlere bölünüyor. İlk işlem sırasında belirli bir işlem ücreti uygulanıyor ve bu işlem ücreti ilk kredi kartı ekstresine yansıtılıyor. Taksitlendirilmiş tutarlar ise vadesi geldikçe her ayın kart ekstresine yansıtılıyor. Örneğin 10 ay vadeli olarak 5.000 TL transfer işlemi yapıldıysa ilk olarak işlem ücreti adı altında genellikle % 5 civarında bir tutar ilk ekstreye yansıtılıyor. Bu da 5.000 TL borç transferi için 250 TL gibi bir tutar oluyor. Transfer edilen tutara aylık faiz oranı ile belirli bir faiz ekleniyor. Örneğin aylık % 1 ile 5.000 TL transfer yaptıysanız ve vadeniz 10 ay ise borcunuza % 10 oranında faiz ekleniyor ve 5.500 TL gibi bir rakam karşımıza çıkıyor. Daha sonra bu tutar 10 eşit taksite bölünüyor. Böylece ayda 550 TL civarında bir taksit ödemesi ortaya çıkıyor.
Borç transferi işlemi yapıldığı anda diğer bankadaki borç kapandığı için artık o bankaya faiz ödemesi yapılmıyor. Ayrıca borcu ödenen kartın limitleri yeniden açılmış oluyor. Kendisinden başka bankaya borç transferi yapılan kart kullanıma kapanmıyor. Tam tersine bu kartın kapanmış olan kullanım limitleri yeniden açılmış oluyor.
Borç transferi diğer bankadaki kartın hesabına banka tarafından yapılan bir havaleyle borcun tamamen veya kısmen kapatılmasının ardından gerçekleşiyor. Diğer bankada o anda ödenmesi gereken vadesi gelmiş borç ve toplam tutar üzerinden hesaplanan faiz borç transferi işlemi ile taksitlere bölünmüş oluyor. Taksit tutarları zamanında ödenince ayrıca yüksek tutarlı gecikme faizi ve gecikme ücreti ödemekten kurtulmuş oluyoruz.